2015 Genel Seçimleri'ni İnternette Nereden Takip Edebilirsiniz?

Yarın yapılacak 2015 Genel Seçimleri sonrası oy kullandıktan sonra sonuçları internet üzerinden nereden kontrol edebilirsiniz? İşte bazı öneriler.Bildiğiniz gibi bugün ülkemiz adına yeni bir seçim maratonu başladı. 2015 Genel Seçimleri için aylardır süren çalışmalar bugün yapılan oy kullanma sonrası halkın seçtiği sonuçlara göre tekrar şekillenecek.

Aslında akşam saatlerinde neredeyse tüm kanallar televizyon ve radyo üzerinden sonuçları sizlere anlık olarak aktarmaya çalışacaklar. Peki ya internet üzerinden takip etmek isterseniz nerelere bakmanız gerekir?
 Google ve Yandex
Ülkemizde yatırımları ile en çok kullanılan 2 arama motoru olan Google ve Yandex'in yarın seçim özel sayfalarının açılması bekleniyor.Böylelikle direkt olarak tarayıcı ana sayfanızdan seçim sonuçları hakkında bilgiler edinebileceksiniz.


 Haber Ajansları

Bildiğiniz gibi her seçimde özellikle takip edilen ve dikkatli bir şekilde kontrol edilen 2 haber ajansı bulunuyor. Bunlar Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı. Arada sırada kendi aralarında ufak tefek tutarsızlıklar olsada diğer haber kanalları da ilk olarak bu iki haber ajansından gelen verileri kontrol etmektedirler. Bu sebeple buradaki Anadolu Ajansı'nın Seçim 2015 sayfasından seçim kontrolü yapabilirsiniz.

Cihan Haber Ajansı tarafında ise şu anda özel bir sayfa bulunmuyor. Bazı çevreler ise kapalı devre olarak kanallara bilgilendirme yapılacağı ancak internet üzerinden genel bir bilgilendirme yapılmayacağı şeklinde de konuşuluyor. 


 Haber Siteleri

Tabiki tartışmasız herkesin kontrol edecekleri yerlerden biri de haber siteleri olacak. Bunlara birkaç örnek olarak Hürriyet'in seçim özel sayfasına buradanNTV'nin sayfasına buradanRadikal'in sayfasına buradan ve Sözcü'nün seçim özel sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz. Al Jazeera Türk'ün özel sayfası da bu bağlantıda bulunuyor.

Ayrıca Haberler adlı haber sitesini de buradaki link üzerinden takip edebilirsiniz. Mynet'in bağlantısı da burada. CNN Türk'ün seçim portalına ise buradan ulaşabilirsiniz.


 Sandık Takip Sistemi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu Sandık Takip Sistemi üzerinden de sandıklardaki oy durumlarını kontrol edebiliyorsunuz. Buradaki bağlantı üzerinden YSK yasağı kalkmasıyla beraber sandık sonuçlarını görebilirsiniz. (Burada herhangi bir partizanlık algılanmasın lütfen. Sonuçta bu herkese açık bir sistem olması sebebiyle sizlere aktarmak istedil)







Rıdvan Nerkiz

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

1 yorum: