Samsung'un Çöküş Dönemine Girdiği İddia Edildi

Bir analistin Samsung’a gönderdiği mektup, şirketin uyguladığı kötü stratejiyi açığa çıkardı.


Teknoloji piyasasının dev isimlerinden 
Samsung, oldukça şaşırtıcı bir iddia ile karşı karşıya kaldı. İddiaya göre Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinin satışında yaşanan başarısızlıktan dolayı çöküşe geçti. 

Geçtiğimiz günlerde Samsung’a gönderilen bir mektup olayın iç yüzünü açığa çıkardı. Bir Oppenheimeranalistinin gönderdiği mektupta ‘’Samsung'un 2015 model yeni amiral gemisi Galaxy S6 Edge'e baktığımızda neredeyse tüm farklılığın donanımında başladığını görüyoruz: Son teknoloji bir işlemci, kıvrımlı ekran, İphone benzeri metal kasa, ön yüzeyde parmak izi sensörü ve yazılımıyla birlikte gelişmiş bir kamera. Bununla birlikte Samsung'un yazılım ve kullanıcı deneyimi konusunda çok az bir geliştirme sunduğunu görüyoruz ki bir önceki cihazlarında arayüz ya da Samsung uygulamalarını tecrübe eden kullanıcılara yeni bir şey sunamıyor.’’ ifadeleri yer alıyor. 

Uzmanlara göre Samsung’un yaptığı stratejik hatalar var. Bu hatalardan en büyüğü ise şirketin yazılım yerine donanıma ağırlık vermesi. Her ne kadar Samsung geçtiğimiz yıl ortalama 83 milyoncihaz satsa da uyguladığı politikalar yüzünden çizgisini koruyamadı. Şimdi ise şirketin bu analiz karşısına nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.   



Rıdvan Nerkiz

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: